Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Appelplaatkoek met hazelnoten

Indiener:
Categorie : Taart en gebak
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 19 keer bekeken


Ingredienten

  1 1/2 kg elstar of jonagold-appels
  2 theelepels speculaas- of koekkruiden
  200 gram basterdsuiker
  100 gram koude roomboter, in blokjes
  3 eieren
  100 gram suiker
  200 gram bloem
  2 zakjes amandelmeel (a 200 gram)
  50 gram hazelnoten, grof gehakt
  200 gram abrikozenjam

Bereidingswijze

Nodig: evt. keukenmachine, bakvorm of bakplaat met opstaande randen (30 x 40 cm), bekleed met bakpapier. Vershoudfolie Voor 10 personen. Maak een kruimeldeeg van 200 gram amandelmeel, de bloem, basterdsuiker en de boter. Voeg daarna wat water toe en 1 ei en kneed tot een samenhangend deeg. Of maal 200 gram amandelmeel, de bloem, basterdsuiker en boter in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het water en 1 ei toe. Druk daarna een paar keer op de pulseerknop van de keukenmachine tot een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg met vochtige handen tot een platte bal. Laat het verpakt in vershoudfolie ca. 2 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng voor de vulling de resterende 200 gram amandelmeel, de suiker, de laatste 2 eieren en koekkruiden tot een dikke pasta (amandelspijs). Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appelhelft in dunne plakjes. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 32 bij 42 cm. Leg het deeg in de bakvorm. Duw het deeg tegen de randen zodat er een opstaande rand ontstaat. Verdeel de amandelspijs in een gelijkmatige laag over het deeg. Verdeel hierover de appelplakjes, druk de plakjes dakpansgewijs uit elkaar. Bak de taart in de voorverwarmde overn in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 30 minuten afkoelen. Verwarm intussen de jam en bestrijk de appels ermee. Bestrooi met de hazelnoten. Laat de taart nog 15 minuten afkoelen. Snij de taart in vierkante stukken.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl