Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Thais gehaktbrood

Indiener:
Categorie : Hoofdgerechten Kip
Keuken: Thais
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 40 keer bekeken


Ingredienten

  3 bosuitjes
  1 eetlepel (arachide)olie
  5 cm gember
  900 gram kipgehakt
  1/2 theelepel zout
  2 eetlepels rode currypasta
  1 ei
  50 ml halfvolle melk
  4 sneetjes witbrood
  200 gram mihoen
  800 gram Thaise wokgroenten

Bereidingswijze

Nodig: een cakevorm en bakpapier. Voor 8 porties. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snij de bosui in zo dun mogelijke ringetjes, snij de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ui, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in 40 minuten gaar worden in de oven. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroenten en de gember 6 minuten. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de groenten met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl