Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes

Indiener:
Categorie : Eenpans en Ovengerechten
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 20 keer bekeken


Ingredienten

  270 gram Catelaanse braadworst
  400 gram trostomaten
  2 rode uien
  1 aubergine
  1 courgette
  2 eetlepels (olijf)olie
  6 takjes tijm
  1 blik cannellinibonen (400 gram)
  1 blik borlottibonen (400 gram)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de courgette en aubergine in blokjes van 1 1/2 cm. Snij de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik. Spoel de bonen in vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 minuten. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 minuten mee. Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl