Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room

Indiener:
Categorie : Voorgerechten met vis
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 20 keer bekeken


Ingredienten

  3 eetlepels paneermeel
  1/2 theelepel venkelzaad
  1 teen knoflook
  250 gram rauwe bieten
  evt. 4 partjes citroen
  1 ei
  2 takjes basilicum
  75 gram warmgerookte zalmflakes
  4 eetlepels crème fraiche
  4 eetlepels milde olijfolie

Bereidingswijze

Nodig: fijne rasp en keukenpapier Voor 4 personen Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en schep telkens 1 eetlepel van het bietenmengsel in de pan totdat je zes hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 minuut. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie. Roer de crème fraiche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraiche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje van 3 latkes hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee. Lekker met een partje citroen.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl