Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Sate babi

Indiener:
Categorie : Hoofdger. Varkensvlees
Keuken: Indisch
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 19 keer bekeken


Ingredienten

  360 gram schouderkarbonades
  1 rode ui
  3 tenen knoflook
  1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  1 theelepel gemalen galangawortel (laos)
  1 eetlepel sambal manis
  1 eetlepel zonnebloemolie
  5 eetlepels ketjap manis
  250 gram kant-en-klare satesaus
  1 theelepel gemalen gember (djahe)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Nodig: 12 sateprikkers en een grillplan of barbecue. Snij de knoflook en ui zeer fijn. Snij het karbonadevlees van het bod en snij het in stukjes van 1 cm. Meng de knoflook en de ui in een kom met de ketjap, olie, sambal en alle specerijen. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (en maximaal 12 uur) marineren. Week de sateprikkers minimaal 30 minuten in water. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Rijg het vlees aan de sateprikkers. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de sate in de grillpan of op de barbecue in 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de saus volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de sate met de satesaus.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl