Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Meloen met muntsiroop

Indiener:
Categorie : Desserts
Keuken:
Rating : 4.0
Hits : dit recept is 257 keer bekeken


Ingredienten

  1 takje verse munt, grof gehakt ter decoratie
  1 rijpe suikermeloen
   de blaadjes van 4 takjes verse munt
  100 gram suiker
  2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Maak een suikersiroop. Verwarm hiervoor de suiker met 100 ml water. Laat een paar minuutjes koken, draai het vuur uit, voeg de helft van de muntblaadjes toe, doe het deksel op de pan en laat een kwartiertje trekken. Maak in die tijd de meloen schoon en snijd hem in kleine dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Schenk de lauwwarme siroop over de meloen, schep de rest van de munt erdoor en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer voor het opdienen met de geroosterde pijnboompitten.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl