Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Gepofte aardappel met paddenstoelen en bieslookroom

Indiener:
Categorie : Aardappelbijgerechten     
Keuken:
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 276 keer bekeken


Ingredienten

  4 grote kruimige aardappelen, gewassen
  125 gram Griekse yoghurt
  200 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes
  2 sjalotten, fijngesnipperd
  2 eetlepels olijfolie
  2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  2 eetlepels bieslook, fijngesneden

Bereidingswijze

nodig: 4 vellen aluminiumfolie van 20 x 20 cm Voor 4 personen. Verwarm de oven voor toto 200 graden. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg de aardappels op het rooster van de oven en pof ze in 45 minuten gaar, of tot de punt van een scherp mesje makkelijk door het kruim glijdt. Grotere aardappelen kunnen langer nodig hebben. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en de peterselie. Roer de bieslook door de yoghurt. Verwijder de folie van de aardappelen. Snij de bovenkant van de aardappel in met een scherp mesje. Druk de aardappelen voorzichtig met je vingers aan de zijkant in, zodat de schil openscheurt. Schep de paddenstoelen op de aardappelen. Schep de bieslookroom erop. Bestrooi met peper en naar wens wat extra fijngesneden bieslook.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl