Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Indonesische makreel met uitjes en bonen

Indiener:
Categorie : Hoofdgerechten Vis
Keuken: Indisch
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 261 keer bekeken


Ingredienten

  50 ml (wittewijn) azijn
  1 komkommer
  300 gram pandanrijst
  1 citroen, schoongeboend
  100 ml ketjap manis
  1 eetlepel sambal
  2 eetlepels ketchup
  520 gram gerookte makreelfilet
  50 gram gebakken uitjes
  600 gram sperziebonen

Bereidingswijze

Nodig: ovenschaal Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snij de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en 50 ml water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig het vel van de makreelfilet en leg de vis in de ovenschaal. Zet ca. 25 minuten in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 minuten. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en 50 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook de sperziebonen beetgaar en giet af. Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl