Home | Handig | Zoek | Recept insturen | Contact     voeg toe aan favorieten

Categorie

Aardappelbijgerechten
Desserts
Eenpans en Ovengerechten
Groente- en bijgerechten
Hapjes en tapas
Hartige taarten
Hoofdger. Lamsvlees
Hoofdger. Rundvlees
Hoofdger. Varkensvlees
Hoofdger. Wild en gevogelte
Hoofdgerechten Kip
Hoofdgerechten Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis
Lunch
Maaltijdsalades
Ontbijt
Pasta
Pizza
Risotto
Sauzen en boters
Smoothies en shakes
Soepen
Taart en gebak
Voorgerechten met vis
Voorgerechten met vlees
Voorgerechten vegetarisch

Keuken

Frans
Fusion
Grieks
Hollands
Indiaas
Indisch
Italiaans
Japans
Marokkaans
Middenoosten
Mexicaans
Spaans
Thais

Overig

KookMetSmaak op Facebook
Handig:
Recept insturen
Links
Beginpagina

Lamskofte met yoghurtdip

Indiener: Petra
Categorie : Hoofdger. Lamsvlees
Keuken: Middenoosten
Rating : nog niet beoordeeld
Hits : dit recept is 12 keer bekeken


Ingredienten

  1/2 bosje peterselie
  500 gram lamsgehakt
  1 eetlepel citroensap
  5 eetlepels olijfolie
  1 ei
  zout en peper
  200 ml yoghurt
  2 teentjes knoflook
  1 rode ui
  1/2 bosje koriander
  1/2 bosje munt
  1/2 eetlepel venkelzaad
  1/2 eetlepel komijnzaad
  2 theelepels harissa (te koop bij Turkse of Marokkanse toko, of vervangen door sambal)

Bereidingswijze

Benodigdheden: 4 spiesen
Voor 4 personen.

Pel en snipper de rode ui. Hak de koriander en munt fijn. Rooster de specerijen en wrijf ze fijn in een vijzel. Meng de ui, de kruiden en de specerijen met de harissa door het lamsgehakt. Voeg het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en het ei toe. Meng alles goed.

Kneed 4 gehaktballen van het mengsel en kneed ze rond de spiesjes. Smeer ze in met 1 eetlepel olie. Rooster het gehakt rondom gaar en bruin op de barbecue.

Meng de yoghurt met 2 eetlepels olijfolie. Pel de knoflook, pers hem uit en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en voeg toe.

Serveer met pitabroodjes of tortilla\'s.

Ga naar printversie

E-mail dit recept naar een kennis
Jouw e-mailadres :
E-mailadres kennis :


Wat vind je van dit recept?

subliem

erg lekker

goed te eten

matig

niet lekker






website: netsail.nl